Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΩΝ ΣΤΟ ΜΙΝΣΚ

ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΩΝ ΣΤΟ ΜΙΝΣΚ

1Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι περιμένουν από τις 6 το πρωί στην ουρά μεσα στο κρύο προκειμένου να προσκυνήσουν τα δώρα των Μάγων στο Μινσκ. Και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται...

Ο αριθμός των πιστών που έχουν έλθει για να προσκυνήσουν τα Δώρα των Μάγων, εξέπληξε τους μοναχούς του Αγίου Όρους , οι οποίοι τα συνοδεύουν.

"Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο οπουδήποτε αλλού. Οι άνθρωποι στέκονται στο χιόνι στα γόνατά τους μέσα στο στο κρύο και προσεύχονται. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε στη Μόσχα ούτε στην Αγία Πετρούπολη " αναφέρει στο Interfax ο διάκονος Παντελεήμων.
Κοντά στις ουρες για το προσκύνημα υπάρχουν εφημερεύοντες ιατροί και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού . Θα εγκατασταθούν θερμαινόμενες σκηνές , που θα προσφέρουν στους επισκέπτες ζεστό τσάι και καφέ.

"Η έλευση των Δώρων των Μάγων στη Λευκορωσία αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για τους ανθρώπους του εικοστού πρώτου αιώνα , καθώς συνδέθηκαν με το χρόνο που έλαβαν χώρα τα γεγονότα του Ευαγγελίου", - δήλωσε ο Μητροπολίτης Παύλος.

Το προσκύημα πραγματοποιείται από 08:00 π.μ. εως 22:00 τοπική ώρα . Στις 24 Ιανουαρίου τα Τίμια Δώρα θα μεταφερθούν στο Κίεβο της Ουκρανίας.

1

1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου