Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

όσιος Σεραφείμ της Βίριτσα

Σαν σήμερα εκοιμήθη το 1949 ο όσιος Σεραφείμ της Βίριτσα...Το μοναχικό όνομα του το έλαβε προς τιμήν του οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ και γι αυτό η αρκουδοπαράγκα τον αγαπά διπλά ...Aς έχουμε την άγια ευχή του , ειδικά τούτες τις δύσκολες μέρες...
                  Serafim_vyritsa.jpg

Έλεγε ο παππούλης:
«Έχω πάει σε πολλές χώρες.Δεν βρήκα καλύτερη πίστη από τη δική μας.Να το λέτε σε όλους. Η ευλογημένη Ρωσία κατέχει τον ανεκτίμητο θησαυρό, την ορθοδοξη πίστη. Στη Δύση που ακμάζει , σκοπός όλων είναι η επίγεια ευημερία....Η Αγία Ρωσία ζούσε πάντοτε με το όραμα του ουρανού,έψαχνε πάντα πάνω από όλα για την βασιλεία τού Θεού και την αλήθεια Του και ήταν σε ζωντανή επαφή με τον ουρανό...Ο άνθρωπος της Αγίας Ρωσίας ήξερε πάντοτε ποιο  είναι το αιώνιο νόημα της  ζωής και βασικός του σκοπός ήταν η απόκτηση των ουρανίων αγαθών...Ο αληθινός διαφωτισμός είναι ο διαφωτισμός της ψυχής με το φώς τής Ορθοδοξίας.

Με όλη σας την καρδιά αγαπήστε τον Ιησού Χριστό... Στους δύσκολους καιρούς θα υπάρχει τρόπος να σωθεί κανείς....Εκείνος που θα ασκηθεί στην ευχή του Ιησού, ανεβαίνοντας από την συχνή επίκληση του ονόματος τού Υιού τού Θεού προς την αδιάλειπτη προσευχή εκείνος θα σωθεί.»

(Ο στάρετς Σεραφειμ τής Βίριτσα, εκδ Ακρίτας σελ 270)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου